Bewoners willen af van stankoverlast overleden buurman

Bewoners van een appartementencomplex in Velp hebben last van stankoverlast, afkomstig uit het huis van een buurman die recent in zijn woning overleden is.

Het huis is volgens buren al langer een bron van ergenis, omdat het volgestapeld is met vieze vuilniszakken en bezaaid met bierblikjes. Sinds het overlijden van de man is het huis nog niet schoongemaakt, daardoor stinkt het enorm. De doordringende lucht verspreid zich door het gebouw, ook in de naastgelegen appartementen.

De buren proberen voor elkaar te krijgen dat het huis zo snel mogelijk schoon wordt gemaakt. Maar wie gaat dat doen? Het gaat om een koopwoning, maar er is geen contact met nabestaanden van de overleden man. Daarom is de hoop gevestigd op de gemeente Rheden. Die kan en wil alleen ingrijpen als de GGD concludeert dat er sprake is van gevaar voor de volksgezondheid. Zo ver is het nog niet, aldus de gemeente. En dus is er geen juridische basis om de woning binnen te gaan en schoon te maken. De bewoners zitten met de handen in het haar….

Het laatste nieuws