Vrouw vrijuit voor fatale brand Emmen

Een 47-jarige vrouw uit Emmen gaat vrijuit voor brandstichting in een woning aan de Weytackers in Emmen, waarbij in februari vorig jaar de 31-jarige Jessica Wever om het leven kwam en haar  dochtertjes van acht en zes zwaargewond raakten.

De zus van Jessica, Janet, is aangeslagen door het nieuws dat precies op de sterfdag van haar zus naar buiten komt. Maar ze is ook boos en gefrustreerd. “De waarom-vraag blijft onbeantwoord. We kunnen het zo niet verwerken. We hopen zo op antwoord.”

In oktober vorig jaar werd een vrouw aangehouden op verdenking van brandstichting, maar het Openbaar Ministerie maakte vrijdag bekend dat de zaak wordt geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. “Het is ongelofelijk. Degene die het gedaan heeft moet er gewoon voor boeten. Ik kan het niet accepteren”, aldus Janet.

Brandweerlieden wisten de moeder destijds nog wel uit de woning te redden, maar ze overleed later in het ziekenhuis. De politie vermoedde destijds meteen brandstichting. Familieleden en buren waren er direct na de brand van overtuigd dat de buurvrouw er iets mee te maken heeft.

Het laatste nieuws