Verdachte zaak-Faber volgende week voorgeleid

Michael P., die verdacht wordt van betrokkenheid bij de vermissing en dood van Anne Faber, moet komende donderdag opnieuw voor de raadkamer van de rechtbank verschijnen. Dan wordt beslist of hij langer vast moet blijven zitten. Donderdag werd besloten dat P. voorlopig in beperking blijft, dat wil zeggen dat hij met niemand behalve zijn advocaat contact mag hebben.

Na een vermissing van bijna twee weken, werd donderdag in een natuurgebied in Zeewolde het lichaam van de 25-jarige Faber gevonden. Verdachte P. had woensdag verteld waar de politie moest zoeken. Het Openbaar Ministerie laat weten dat het onderzoek momenteel in volle gang is. “Het forensisch onderzoek loopt, het verhoren van de verdachte gaat door en de vele tips die bij de politie zijn binnengekomen, worden nagetrokken”, aldus een woordvoerder.

P. werd afgelopen maandag opgepakt in een kliniek in Den Dolder, waar hij aan het resocialiseren was. In 2012 werd P. in hoger beroep tot elf jaar gevangenisstraf veroordeeld. Hij had in 2010 in Nijkerk twee meisjes van zestien en zeventien jaar op ‘nietsontziende wijze’ verkracht. Hij gebruikte daarbij geweld en bedreigde de meisjes met een nepwapen. De straf gold ook voor afpersingen, (poging tot) diefstal met geweld en verboden wapenbezit.

Minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) heeft de Inspectie Veiligheid en Justitie en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd gevraagd om onderzoek te doen naar de situatie in de kliniek waar P. zat.

ANP

Het laatste nieuws