Vader 6-jarig bijtslachtoffer wil schadevergoeding

De vader van het meisje dat eerder deze week werd gebeten door een agressieve hond, gaat juridische stappen ondernemen. Hij heeft advocaat Yme Drost ingeschakeld om hem bij te staan.

De 6-jarige Evelina werd aangevallen door de hond en heeft enorme verwondingen aan haar been. Gelukkig is vrijdag bij een controle in het ziekenhuis gebleken dat het herstel naar behoren gaat.


‘Het spijt ons dat we de hond niet direct een muilkorfplicht op hebben gelegd’

– gemeente Hof van Twente


Het blijkt de tweede keer te zijn dat deze hond iemand heeft gebeten. Vader Edwin Tempelman neemt het dan ook zowel de eigenaar van de hond als de gemeente Hof van Twente kwalijk dat dit kon gebeuren. De gemeente had het dier verplicht moeten laten muilkorven, maar was te laks met het regelen hiervan.

“De politie heeft ons gevraagd om de betreffende hond een muilkorfplicht op te leggen”, laat de gemeente in de schriftelijke reactie weten aan Hart van Nederland. “Het spijt ons dat dat niet direct is gebeurd. We zijn in overleg met de politie over maatregelen, zodat in de toekomst een muilkorfplicht direct geregeld kan worden.”


‘De verantwoordelijkheid voor de hond ligt bij de eigenaar’

– gemeente Hof van Twente


Toch vindt de gemeente dat de schuld vooral bij de eigenaar ligt. “De verantwoordelijkheid voor de hond en het omdoen van de muilkorf ligt echter bij de eigenaar van de hond.”

Drost gaat in eerste instantie kijken of hij via de verzekeraar van de hondenbezitter een schadevergoeding kan krijgen. Mocht dan onverhoopt niet lukken, dan denkt hij dat hij een goede kans maakt als hij de gemeente aansprakelijk stelt.

Het laatste nieuws