Twee Nederlanders op Sardinië opgepakt met 11 kilo coke

In de stad Olbia op het Italiaanse eiland Sardinië zijn twee Nederlanders gearresteerd. De Italiaanse politie vond in hun auto elf kilo cocaïne.

De mannen zijn 27 en 29 jaar oud en geboren in Emmen. De jongste man woont daar nog, de andere man woont net over de grens in het Duitse Emlichheim. Tijdens een normale politiecontrole trokken ze de aandacht van de politie, onder andere doordat ze een discussie voerden. De politie besloot even een kijkje te nemen en met de mannen te praten. Ze vertelden een onsamenhangend verhaal en zeiden onder andere dat ze de weg kwijt waren. De politie controleerde hierop de auto’s van de mannen.

Tot grote verbazing van de politie zat er aan de sleutelbos van de Volkswagen Golf een afstandsbediening. Met een druk op de knop klonk er uit de andere auto, een BMW, geluid. In de deur van de BMW ging er vervolgens iets open. In deze ruimte trof de politie 11 kilo cocaïne aan. De drugs hebben een straatwaarde van ongeveer twee miljoen euro. De mannen zijn aangehouden.

Foto’s: Compagnia dei carabinieri di Carbonia

 

Het laatste nieuws