ProRail blijft waarschuwen: ‘Lopen op spoor is levensgevaarlijk!’

Naar aanleiding van het dodelijk treinongeval van vrijdag op zaterdagnacht in Elst waarschuwt ProRail opnieuw voor levensgevaarlijke toestanden op het spoor.

“Het is een vreselijk ongeval en onze gedachten zijn bij de familie. Wij waarschuwen opnieuw voor het gevaar van lopen op het spoor. Het is levensgevaarlijk. Dit tragische ongeval is helaas een triest voorbeeld daarvan. Onze campagne richt zich ook specifiek op jongeren. We waarschuwen ook op scholen.”

Dodelijk ongeval

In Elst zijn vrijdagnacht rond 00:30 uur twee jongens van 17 omgekomen toen ze onder een passerende trein kwamen.

Volgens getuigen maakten de slachtoffers deel uit van een groepje jongeren dat rond dat tijdstip het perron op kwam lopen. Beide slachtoffers zouden vervolgens op het spoor hebben gelopen. De jongens werden verrast door een naderende trein van Arnhem richting Nijmegen. Diverse omstanders waren getuige van het vreselijke ongeval.

Het treinverkeer werd stilgelegd en de passagiers werden met bussen verder vervoerd. Voor een aantal ooggetuigen is slachtofferzorg geregeld. De politie doet nog onderzoek naar hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Pas rond 03.00 uur kon het spoor worden vrijgegeven.

Peter overleefde aanrijding met trein

Op 16 mei plaatste ProRail een video op YouTube van een jongen die na een aanrijding met een trein zwaargewond in het ziekenhuis terecht kwam. Peter was na een avond op de kermis onderweg naar huis en dacht met vrienden een stukje af te snijden door langs het spoor te fietsen. Het was immers nacht en er zou toch geen trein meer rijden, dacht hij. Peter fietste over het spoor toen hij ineens van achter werd gegrepen door een trein. Hij vertelt zijn verhaal om mensen te waarschuwen en tot nadenken te zetten voordat ze enig risico nemen.

Het laatste nieuws