Telefoons roodgloeiend in Beeld en Geluid

De telefoons staan de hele dag roodgloeiend in Beeld en Geluid in Hilversum, waar vrijdag de actiedag voor de slachtoffers van orkaan Irma op Sint-Maarten wordt gehouden. Diverse bekende Nederlanders in het belpanel werken zich in het zweet om de vele donaties voor giro 5125 te noteren.

“Het gaat continu door”, zegt presentator en wetenschapsjournalist Diederik Jekel tussen alle telefoontjes door. “Ik hoop dat het zo blijft, want er is gewoon heel veel geld nodig. Ik krijg alleen maar heel lieve mensen aan de telefoon die geven wat ze kunnen geven. Dat is echt hartverwarmend om te zien en te horen.”

3FM-dj’s Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen sluiten zich daarbij aan. “Het is hard werken”, grapt het radioduo. “De telefoon gaat continu en dat is alleen maar goed. Het geld is hard nodig.”

Hamburgers

Hun collega Angelique Houtveen verzorgt vrijdag de updates van sociale media voor televisie en slaat daarvoor haar radioprogramma een keer over. “Dit is heel tof”, zegt ze enthousiast. “Het is voor een goed doel en ik ben blij dat ik me ervoor kan inzetten.”

Via haar scherm krijgt Angelique ook voortdurend door wat mensen in het land doen om geld in te zamelen voor Sint-Maarten. “Er is heel veel gaande”, aldus de radiopresentatrice. “Van hamburgers bakken tot knuffelbeertjes die worden verzameld: het gaat echt alle kanten op. Iedereen probeert op zijn of haar manier toch iets te doen.”

Onderdak

Diederik benadrukt dat zonder de extra hulp uit Nederland sommige ouders hun kinderen misschien niet eens eten kunnen geven. “Dat is echt het niveau. Dat mensen kunnen eten en drinken en onderdak hebben. Ook al is het een klein beetje: geef wat je kunt geven.”

De actiedag voor Sint-Maarten gaat nog tot vrijdagavond laat door. In Beeld en Geluid treden nog diverse artiesten op en komen ook verschillende bekende YouTubers in actie om via sociale media actie te voeren. Op NPO 1 begint om 21.30 uur de tv-uitzending Nederland helpt Sint-Maarten.

Het laatste nieuws