Slachtoffers takkenongeval Zutphen willen schadevergoeding gemeente

De mensen die twee jaar geleden in Zutphen zwaargewond raakten na een ernstig ongeluk met een vallende boomtak, willen een schadevergoeding van de gemeente. De gemeente weigert echter te betalen. Daarom overwegen de slachtoffers naar de rechter te stappen.

Zo’n 30 mensen wachtten op de bewuste zomerdag onder de boom op het toeristische fluisterbootje. Onder een strakblauwe hemel, zonder een zuchtje wind stond ook Henk Peters samen met zijn vrouw Miep te genieten van het mooie weer. Opeens was er paniek toen een enorme tak van de kastanjeboom het begaf en bovenop de groep wachtende mensen viel. Henk en Miep raakten beiden ernstig gewond; zij brak drie rugwervels en heeft vandaag de dag nog steeds last. Henk belandde in het ziekenhuis met een gebroken rugwervel, een liesbreuk en een gebroken scheenbeen.

Nu precies twee jaar na het ongeluk is er de roep om gerechtigheid. Henk Peters begrijpt niet dat de gemeente Zutphen zich verschuilt achter juridische getouwtrek. Hij wil de kosten die hij heeft moeten maken kunnen verhalen op de gemeente Zutphen. Bovendien hoopt de Limburger dat er eindelijk een keer excuses zullen volgen.

De gemeente laat weten dat er door drie verschillende experts is aangetoond dat er geen sprake is van nalatigheid.

Het laatste nieuws