Honderden leraren naar Den Haag voor protest

Enkele honderden leraren verzamelden zich woensdag in Den Haag om te protesteren tegen de werkdruk in het primair onderwijs. Voorafgaand aan een debat in de Tweede Kamer willen ze een signaal afgeven. “Zo gaat het niet langer, het is vijf voor twaalf.”

De leraren zijn van mening dat werken in het basisonderwijs aantrekkelijker gemaakt moet worden. Daarvoor is een eerlijk salaris nodig en moet de werkdruk omlaag. Jan van den Ven laat namens POinactie¬†weten: “Wij vinden het eerlijke salaris nodig, omdat wij minder verdienen dan alle andere sectoren in het onderwijs. Terwijl wij dezelfde opleiding hebben gedaan als docenten in bijvoorbeeld het voortgezet onderwijs. Bovendien werken wij aantoonbaar meer uren.”

“Doordat werken in het onderwijs zo onaantrekkelijk is geworden, zie je dat klassen zonder leerkracht komen te staan. Ook is er een explosieve stijging aan burnout-klachten. Het onderwijs heeft het hoogste ziekteverzuim van alle sectoren”, vervolgt Jan zijn verhaal. “We zeggen daarom als: we pikken het niet langer!”

Het laatste nieuws