Ook dode honden bij handelaar in Haarsteeg

Enkele dagen voordat controleurs bij een Brabantse handelaar tientallen ernstig verwaarloosde honden aantroffen, hadden bouwakkers er al enkele dode honden gevonden. Een woordvoerder van de inspectiedienst van de Dierenbescherming heeft dat donderdag bevestigd naar aanleiding van een bericht van het Brabants Dagblad.

De lugubere vondst bij de handelaar thuis in Haarsteeg werd gedaan door bouwvakkers die de politie alarmeerden. De honden waren al langere tijd dood. Het exacte aantal, leeftijd en doodsoorzaak waren daarom niet meer vast te stellen.

Eerder deze week werd bekend dat in twee donkere en vuile schuren van de handelaar in Schaijk 33 verwaarloosde honden waren ontdekt. Een dierenarts stelde vast dat de dieren veel last hadden van luizen en vlooien. In totaal 23 honden werden meegenomen en naar een opvangadres gebracht voor de juiste zorg.

De ontdekking van de dode honden zal worden meegerekend als de handelaar zich na afronding van het onderzoek voor de rechter moet verantwoorden, kondigde de Dierenbescherming aan.

Foto: Dit dier werd nog op tijd gered. / Dierenbescherming

Het laatste nieuws