Slingerende taxichauffeur neemt Kiki (12) mee de grens over

Het is de nachtmerrie van elke ouder: gebeld worden door school dat je chronisch zieke dochter nog niet bij school is aangekomen met de taxibus.

Het overkomt de 12-jarige Kiki Kuitert, die samen met twee andere kinderen in de taxibus zit. Onderweg raakt de chauffeur onwel en rijdt al slingerend over de weg de Duitse grens over. Door ingrijpen van dochter Kiki, met haar moeder Hilleke aan de telefoon, gaat de chauffeur toch aan de kant. De taxi is licht beschadigd, maar het had heel anders kunnen aflopen.

Achteraf blijkt dat de man waarschijnlijk een hypo (te lage bloedsuiker) heeft gehad achter het stuur. Volgens de man had hij maar een afslag gemist maar dat waren er negen

Het rijbewijs van de man is inmiddels door de politie ingenomen, daarbij is de man ook op staande voet ontslagen door het vervoersbedrijf. Het was niet de eerste keer dat de man de fout in is gegaan. Moeder Hilleke hoopt dat de man nooit meer als chauffeur aan de slag kan. ”Het was zijn verantwoordelijkheid om aan de kant te gaan, zeker als je je niet goed voelt worden.”

Het laatste nieuws