Leerlinge raakt bekneld onder omgewaaide boom Enschede

Een leerling van het Stedelijk Lyceum Enschede is woensdagmorgen lichtgewond geraakt nadat zij bekneld raakte onder een omgevallen boom. Het gebeurde op het schoolplein.

Door de herfststorm die woensdag over het land raast heeft de hoge boom het uiteindelijk begeven. Een meisje uit de vierde klas raakte bekneld onder de boom. Veel medewerkers van de school hebben snel kunnen handelen en zich om het meisje kunnen bekommeren. Volgens de directeur van de middelbare school is het meisje met de schrik vrij gekomen. De leerlinge zou slechts wat schaafwonden en blauwe plekken hebben opgelopen door het incident. Haar pols wordt voor de zekerheid wel onderzocht.

Na het ongeluk¬†heeft de schoolleiding besloten om een aantal bomen in de omgeving van het geknakte exemplaar te laten verwijderen. “We hebben een jaarlijks onderhoudsplan voor bomen, daar kwam de vorige keer niets bijzonders aan het licht. Maar we willen nu elk risico uitsluiten, deze week worden een stuk of vijf bomen daar in de buurt nog gekapt.”

Beeld: SPS Media

Het laatste nieuws