Jermaine overleden na hevige strijd tegen hersentumoren

De 27-jarige Jermaine de Wind uit Tilburg is alsnog overleden aan de hersentumoren waar hij zo hard tegen heeft gevochten. Jermaine kwam begin dit jaar in de publiciteit toen hij en zijn vriendin Lisette van Dijk een crowdfundingsactie op poten zetten voor een behandeling in de Verenigde Staten.

In 2016 vertelden Nederlandse doktoren hem dat hij “uitbehandeld” was, maar daar liet de vader van twee jonge kindjes het niet bij zitten. Hij vestigde zijn hoop op de omstreden wonderpil van Burzynski, met de bijbehorende behandeling die hij in het Amerikaanse Houston zou moeten ondergaan. Daarvoor was een grote som geld nodig, namelijk 250.000 euro. Voor een laatste kans wist hij via de stichting Main Life genoeg geld bij elkaar te krijgen voor de behandeling.

Opgeven is geen optie

Na de behandeling bleek het weer beter te gaan met de fitnessinstructeur. Volgens scans leek het of de nieuwe behandeling in de VS goed aansloeg. In april heeft Jermaine in samenwerking met een schrijfster het boek ‘Opgeven is geen optie‘ geschreven over zijn strijd tegen de tumoren. Schrijfster Ineke van Pelt heeft zijn strijd tegen kanker opgetekend. “Ik wil graag mijn verhaal vertellen aan iedereen die het wil lezen”, zei hij toen tegen Hart van Nederland. Zelf kon hij het niet schrijven, want dat kon hij toen niet meer – maar de boodschap zal ondubbelzinnig aanwezig zijn: “Het moet over nooit opgeven gaan.”

Eind augustus komt dan toch weer het slechte nieuws voor Jermaine en zijn gezin. De tumoren zijn weer terug. Het gaat in korte tijd zo slecht met hem dat zijn vriendin het woord moet doen.

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

Het laatste nieuws