Graffiti tegen Pegida-demonstratie in Enschede

In de buurt van Park Bothoven in Enschede is op diverse plekken graffiti aangebracht als protest tegen de komst van Pegida naar de stad. De anti-islamgroepering demonstreert zondag in Enschede.

Op een afvalcontainer en een muur staan leuzen zoals ‘Pegida –> Je moeder’, ‘Nazi’s raus’, ‘Dood aan nazi’s’ en ‘Pegida oprotten’. De rechtse anti-islamisten hebben toestemming om zondag te demonstreren bij Villa De Bank aan de Espoortstraat. Linkse antifascisten van de Antifascistische Actie – die lijnrecht tegenover Pegida staan – mogen alleen in het Volkspark bijeen komen. Antifa heeft al gemeld dat zij bekend zijn met de route die de demonstratie van Pegida zal volgen.

Risicogebied

Enschede is zondag aangemerkt als veiligheidsrisicogebied. Dat betekent dat er in de stad speciale regels gelden die met name de politie meer mogelijkheden geven om op te treden als dat nodig is. Zo kan de politie zondag preventief fouilleren als een officier van justitie, die de situatie in Enschede de hele dag in de gaten houdt, dat nodig acht.

Beeld: SPS Media

Het laatste nieuws