Honderden fans betuigen massaal steun aan Nouri

Honderden fans zijn vrijdagavond naar het Michel de Klerkhof en de Aalbersestraat in de Amsterdamse wijk Geuzenveld gekomen om respect en eer te betuigen aan Ajaxspeler Abdelhak Nouri. De F-side, de harde kern van Ajax, had hiertoe opgeroepen.

Het Michel de Klerkhof is het pleintje waar Nouri altijd te vinden was in zijn jeugd. Voor zijn ouderlijk huis in de Aalbersestraat roepen de toegestroomde fans ”Appie, Appie”, ze applaudisseren en steken vuurwerk af. Familieleden staan voor de ramen en houden zijn Ajaxshirt met rugnummer 34 omhoog. Ook hangt er een kinderfoto van Nouri als voetballer voor de ramen. Andere directe familieleden, onder wie zijn vader, komen onder politiebegeleiding naar het huis en schudden handen met de fans. Sommige fans zijn in tranen.

Andere directe familieleden, onder wie volgens omstanders zijn vader, kwamen onder politiebegeleiding naar het huis en schudden handen met de fans. Sommige fans zijn in tranen. Velen hebben bloemen bij zich en dragen een shirt met nummer 34. Na bijna een uur opende een familielid het raam en vroeg de fans om naar het pleintje te gaan en vouwde zijn handen tot een hartje. De fans geven gehoor aan de oproep en lopen langzaam weg.

 

Op het pleintje hangen grote spandoeken. Een met een groot wit hart, een met een tekening van de voetballer, een met de tekst ‘Appie forever” en een met ‘#StayStrongAppie’. De meegenomen bloemen worden op het pleintje neergelegd.

Nouri zakte afgelopen zaterdag in Oostenrijk in elkaar tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen door hartritmestoornissen en belandde op de intensive care van een ziekenhuis in Innsbruck Daar werd duidelijk dat hij ernstige en blijvende hersenschade heeft. Vrijdag is Nouri overgebracht naar Nederland, naar het AMC in Amsterdam.

Het laatste nieuws