Een op drie gebouwen Sint Maarten volledig verwoest

De schade op Sint Maarten is nog erger dan in eerste instantie werd gedacht. Dat is dinsdag de conclusie van onderzoek van het Rode Kruis.

Maar liefst 90 procent van de gebouwen heeft aanzienlijke schade opgelopen als gevolg van orkaan Irma. Dertig procent van de gebouwen is zelfs volledig verwoest.

Nog altijd worden tweehonderd mensen vermist op Sint Maarten. Bij veel mensen op het eiland is dan ook nog onduidelijkheid over hoe het gaat met hun vrienden of familie. Mensen kunnen zich registreren bij vrijwilligers van het Rode Kruis, zodat ze snel mogelijk duidelijk is wie er allemaal in veiligheid zijn.

Vrijdag Nationale Actiedag

Volgens het Rode Kruis zijn er nog meer vermisten, maar kunnen zij hier geen melding van doen door het ontbreken van verbindingen. Mensen die geen internetverbinding hebben kunnen het noodnummer 0800-1351 bellen om dat alsnog te doen.

Op gironummer 5125 ‘Nederland helpt Sint-Maarten’ is tot nu toe 3,2 miljoen euro binnengekomen. Vrijdag is de Nationale Actiedag ‘Nederland helpt Sint Maarten’. Die dag zullen radio en televisie de hele dag aandacht besteden aan de slachtoffers van orkaan Irma.Het laatste nieuws