Discussie over gratis uitdelen mobieltjes aan arme kinderen

Duizend brugklassers uit arme gezinnen in Den Haag hebben maandag en dinsdag een smartphone met abonnement gekregen van Stichting Leergeld. Volgens de stichting moet het initiatief voorkomen dat deze kinderen in een sociaal isolement terechtkomen en daarnaast is makkelijker voor ze om bij te blijven op school via allerlei handige apps. Inmiddels klinkt er ook kritiek in de hofstad, vooral van de VVD.

Raadslid Ingrid Michon vindt het namelijk een fout signaal richting de jongeren die wel keihard moeten sparen voor een mobieltje. “Als je zo graag een smartphone wilt, dan kun je toch ook gewoon een krantenwijk nemen?”, aldus Michon.

Daarnaast zijn er volgens de VVD al genoeg Haagse armoederegelingen die ervoor moeten zorgen dat leerlingen niet in een sociaal isolement hoeven te raken. Michon: “Waarom moet daar nu ook nog een gratis smartphone bij, en misschien nog wel een belangrijkere vraag: wie gaat er voor deze gratis mobieltjes betalen?”.

De partij heeft het College om opheldering gevraagd en wil graag weten waarom de wethouder een smartphone noodzakelijk acht, wat dit project kost en waarom de gemeenteraad niet is geïnformeerd over dit besluit.

Het laatste nieuws