Broer Nouri dankt voor massale steun

Abderrahim Nouri, de broer van Abdelhak ‘Appie’ Nouri heeft via Ajax laten weten dat hij en zijn familie zeer dankbaar zijn voor alle steunbetuigingen die ze hebben ontvangen sinds donderdag bekend werd dat Appie ernstige en blijvende hersenschade heeft opgelopen. “We willen iedereen, iedereen, maar dan ook iedereen die er was of niet was; moslim of geen moslim, Ajacied of Feyenoorder, donker of wit, oud en jong bedanken voor de steun en met name voor het prachtige eerbetoon van gisteren”, citeert AT5 Abderrahim.

Vrijdag verzamelden talloze mensen zich in Geuzenveld bij het huis van Appie’s ouders om de familie een hart onder de riem te steken. Abderrahim begrijpt als geen ander waarom Appie zoveel mensen op de been kreeg. “Door middel van zijn goede manieren, goede gedrag en goede karakter zijn zoveel mensen bij elkaar gekomen die in het hedendaagse nooit bij elkaar zouden willen komen. Dit zijn voor ons zeer positieve tekenen over de plek en rang die Abdelhak zal krijgen in het hiernamaals mocht het ergste scenario gebeuren.”

‘Blijf bidden’

Hoewel de vooruitzichten voor Appie bepaald niet best zijn, blijft de familie hoopvol. “Wanneer ik vandaag mijn broertje Abdelhak ga bezoeken zal ik hem alles fluisteren in zijn oor. Dank jullie wel en blijf vertrouwen op God en blijf bidden en accepteer het geen wat God voor hem heeft en gaat bepalen. Namens de familie Nouri dank jullie wel.”

De middenvelder van Ajax zakte een week geleden tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen ineens in elkaar. Het hart van de twintigjarige speler stopte er plots mee, met zuurstoftekort in zijn hersenen als gevolg. Hij werd vrijdag vanuit het ziekenhuis in Innsbruck overgebracht naar het AMC.

Bekijk hierboven beelden van het eerbetoon van vrijdag.

Het laatste nieuws