Brandweer druk met meldingen tijdens eerste herfststorm van het jaar

De eerste meldingen van schade door de herfststorm komen binnen. Het gaat vooral om veel afgewaaide takken en omgevallen bomen.

Veel bomen zitten nog vol in het blad waardoor ze veel wind vangen. De brandweer heeft het er druk mee. Her en der zijn bomen ook op de weg gewaaid, soms met gevolgen voor het verkeer.

Snelwegen

Op de A9 tussen Amstelveen en Alkmaar is een aanhanger van een vrachtwagen omgewaaid. Rijkswaterstaat heeft juist afgeraden om met een aanhanger, caravan of lege truck de weg op te gaan. Op de A2 bij Abcoude is ook een vrachtwagen omgewaaid. Het overige verkeer daar heeft daar geen hinder van omdat de wagen in de berm is gevallen.


Bericht gaat verder onder de video

Beeld: Petershotnews


Twee rijstroken van de A4 tussen Amsterdam naar Den Haag zijn dicht omdat er dakplaten op het asfalt liggen. De A13 van Delft naar Rotterdam was even helemaal dicht omdat een boom op een rijdende auto viel. Er was alleen blikschade.

Op de A32 bijHaskersdijken in de richting van Heerenveen naar Leeuwarden is een vrachtwagen met aanhanger gekanteld, hierdoor is de rijbaan deels geblokkeerd. Het overige verkeer kan er langzaam langs.


Bericht gaat verder onder de video

Beeld: Noormannen

 Omgewaaide bomen

In Den Haag waaide een boom tegen de entree van een appartementencomplex aan de Zwaluwsingel en blokkeerde zo de voordeur. De brandweer heeft de boom in stukken kunnen zagen en zo de entree weer vrij gemaakt. In dezelfde stad belandde een boom bovenop een auto en vernielden takken een bovenleiding van de tram.


Bericht gaat verder onder de video

Beeld: Regio 15


In Mijdrecht waaide een boom om voor een winkel en in Woerden is uit voorzorg een boom gekapt. Bomen versperren wegen verder in onder meer Krimpen aan den IJssel. In Schiedam heeft de wind een enorme boom uit de grond getrokken. Twee zwangere vrouwen kwamen met de schrik vrij toen zij op het laatste moment nog moesten remmen. Elders in die straat wordt uit voorzorg een boom verwijderd.

Een visser in Weert is gewond geraakt doordat een boom op zijn tentje viel. De man die zijn hengel in de Zuid-Willemsvaart had uitgegooid, is met nog onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.


Bericht gaat verder onder de video

Beeld: Track ’88


Schiphol heeft een aantal start- en landingsbanen gesloten en KLM heeft tientallen Europese vluchten geschrapt. De dijk Enkhuizen-Lelystad is dicht voor aanhangers en trucks. Een aantal afvaarten over de Waddenzee zijn geannuleerd. In Brabant en Limburg zijn de bruggen over de kanalen dicht omdat ze niet kunnen worden bediend. Ook sluizen in Zeeland blijven dicht.

Beeld: Regio 15

Het laatste nieuws