ANWB-steunpunt in Lyon klaar voor Zwarte Zaterdag

Met z’n allen in de file. Lekker begin van je vakantie… Toch vertrekken vele toeristen morgen massaal met de auto naar de vakantiebestemming in het Frankrijk. Met alle gevolgen: Zwarte zaterdag it is!

Het is afzien voor veel automobilisten zaterdag in Frankrijk. De befaamde zwarte zaterdag is weer aangebroken. Miljoenen Fransen gaan met vakantie en tegelijkertijd keren veel buitenlandse automobilisten huiswaarts.

ANWB

De ANWB verwacht zaterdag in Frankrijk rond 06.00 uur de eerste lange files op de routes naar het zuiden. De route door de Rhônevallei (A7) is het grootste knelpunt, vooral bij Valence en ten zuiden van Lyon. Richting het zuidwesten zal het verkeer vastlopen bij de tolstations op de A10 Parijs-Orléans-Bordeaux. Ook wordt oponthoud verwacht op de A39, de A20 en de A71/A75 (Clermont-Ferrand).

Lange files

Volgens de verkeersinformatiedienst (VID) staat er op de wegen naar het zuiden van Europa al meer dan 650 kilometer file.  De grootste drukte is in de Alpenlanden. Voor de Gotthardtunnel moeten vakantiegangers 2 uur wachten en die file lost vanavond en vannacht niet meer op. Ook in Duitsland en Frankrijk is het aanschuiven. Vooral op de A7, de autoroute du soleil.

Zaterdag wordt daar meer dan 100 kilometer file verwacht. In totaal zal in heel Frankrijk 800 kilometer file staan.

Bij het steunpunt van de ANWB in Lyon zijn ze al goed voorbereid op de invasie Nederlandse auto’s en caravans. Extra personeel is ingevlogen en alle wegenwachters zijn er klaar voor.

Het laatste nieuws