6 maanden cel en 2 jaar rijontzegging voor man die Dyanko doodreed

De rechtbank in Dordrecht heeft dinsdag een 31-jarige uit Roemenië afkomstige Rotterdammer veroordeeld tot een celstraf van zes maanden voor het doodrijden van Dyanko van Breemen. Daarnaast moet de man zijn rijbewijs twee jaar inleveren en is hij zijn auto kwijt.

Marian T. kwam in oktober 2015 met zijn auto in botsing met de 32-jarige Dyanko die op de fiets reed. Het slachtoffer belandde via motorkap op de voorruit en werd honderden meters meegesleurd. Dyanko overleed aan de gevolgen van de aanrijding.

Volgens de rechter is bewezen dat de bestuurder van de auto ongeveer 100 kilometer per uur reed op een weg waar 50 kilometer per uur is toegestaan. Bovendien was het donker en de straat slecht verlicht. De rechtbank is vanwege de onvoorzichtigheid en onachtzaamheid van Marian T. dan ook van oordeel dat hij schuld heeft aan het dodelijke verkeersongeval.

Straf conform eis

De opgelegde straffen zijn gelijk aan de straf die de officier van justitie tijdens de inhoudelijke behandeling twee weken geleden heeft geëist.

Het laatste nieuws