‘Fidget spinner op school verbieden is niet nodig’

Elke keer als er een nieuwe rage is, is het voor scholen weer lastig om te bedenken hoe ze ermee om moeten gaan. En vaak volgt er dan een verbod. Zoals bijvoorbeeld gebeurde met de heely rolschoenen. Nu geldt op veel scholen ook een verbod voor de fidget spinner.

Maar het kan ook anders. Toen directeur Nicole van Mook van basisschool Het Rondeel in Den Bosch de fidget spinner zag, bedacht ze meteen dat ze die  niet wilde gaan verbieden. “Dat is ook echt niet nodig. Een kind zit heus niet de hele dag met zo’n fidget spinner in zijn hand. Daar kun je gewoon afspraken over maken. Er geldt geen verbod in de klassen. Kinderen mogen de fidget spinner tijdens een instructie van de leerkracht gewoon in hun hand houden, als andere leerlingen en de leerkracht er maar geen last van hebben.”

Maar daar blijft het niet bij.  De directeur is samen met een aantal leerlingen uit groep 7 zelfs bezig om voor de hele school een uitdaging te bedenken met fidget spinners. Om ervoor te zorgen dat alle groepen mee kunnen doen aan de challenge, mogen de leerlingen voor elke groep één exemplaar kopen. En daarmee is de fidget spinner niet alleen een leuke gadget, maar ook lesmateriaal.

Het laatste nieuws