Krantenbezorger Jos maakt eigen fietspad

Het is de omwonenden een doorn in het oog. De aanleg van een weg door West-Friesland ligt al maanden stil door een conflict tussen de wegenbouwer en de provincie. Ook een nog aan te leggen fiets- en wandelpad komt er voorlopig niet.

En krantenbezorger Jos baalt daar stevig van, want ook voor hem betekent dat flink omrijden. Daarom neemt hij het heft maar in eigen hand. Sinds deze week strooit hij houtsnippers op een blubberig stuk grond om een eigen pad te maken.

Houtsnippers

“Ja, ik dacht: het gaat nog wel een paar jaar duren”, zegt Jos lachtend. “Dus daarom besloot ik zelf maar aan de slag te gaan.” Jos is al veertig jaar krantenbezorger en moet nu anderhalve kilometer omrijden vanwege de werkzaamheden. Op zich niet erg, maar een oplossing was voorhanden zei hij. “In het bos een stukje verderop worden bomen gekapt en versnipperd. Daar liggen nu bergen houtsnippers. Die gebruik ik nu voor het pad. Ik moet nog vijf meter.” De reacties die hij krijgt zijn positief. Mensen kunnen nu zonder om te rijden en zonder blubbervoeten hun bestemming bereiken. “Ik zie aan de sporen dat er gefietst en gewandeld wordt. Dat is goed nieuws!”

Het laatste nieuws