‘Zoon vast wegens betrokkenheid bij dood moeder’

De politie heeft dinsdagochtend drie verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Rietje Willms. Volgens de Telegraaf gaat het om onder andere Hans (53), de zoon van Willms. De politie wil dit niet bevestigen.

De aanhoudingen vonden plaats in de Tweede Oosterparkstraat in Amsterdam. Dit is vlakbij de woning waar op zondag 12 juni 2016 de dode vrouw werd aantroffen. In de Telegraaf is Frank Willms aan het woord, een van de andere zoons van Rietje Willms. Vanaf het dak van zijn huis aan het Kastanjeplein zag Frank gisterochtend hoe zijn broer werd opgepakt.

De Tweede Oosterparkstraat kruist het Kastanjeplein, waar de familie Willms meerdere huizen zou bezitten. Deze had Rietje geërfd van haar man die in 2000 overleed. In het testament van de vrouw staat dat de panden na haar dood eerlijk verdeeld zouden worden onder haar vier zoons. Volgens Frank was Hans al langer bezig met het beïnvloeden van zijn dementerende moeder. Hij zou haar ook hebben verwaarloosd. De Telegraaf meldt dat het Hans is gelukt om de miljoenenpanden op zijn naam te krijgen en concludeert daaruit dat hij uit was op de erfenis van zijn moeder. Vanwege lopend onderzoek kan de politie deze uitspraak niet bevestigen.

Het laatste nieuws