Home > Nederland > Utrecht > Politie-auto schept jongen tijdens achtervolging

Politie-auto schept jongen tijdens achtervolging

Tijdens een spectaculaire achtervolging in Nieuwegein heeft een politie-auto een verdachte geschept.

In de nacht van dinsdag op woensdag kregen agenten een melding dat er ingebroken zou worden in auto’s aan het Wenckebachplantsoen. Toen ze ter plaatse kwamen, zagen zij de twee verdachten in een auto wegrijden en besloten de achtervolging in te zetten. Op een gegeven moment besloot de bijrijder uit de auto te springen om te vluchten. De agenten bleven de bestuurder volgen om hem aan te houden.

Niet veel later sprong ook de bestuurder uit de auto Hij kwam voor de politieauto terecht, die de verdachte niet meer kon ontwijken, waardoor een botsing het gevolg was. De verdachte rolde over de motorkap van de politieauto en ging er direcht van door. De agenten zette onmiddellijk de achtervolging in en vergaten de dienstauto in de ?neutraal stand’ te zetten waardoor deze tot stilstand kwam tegen een daar geparkeerde auto.

De verdachte probeerde tijdens zijn vlucht over een muurtje te klimmen. Dit ging niet heel soepel en de agenten konden de verdachte, welke een 15-jarige jongen uit Utrecht bleek te zijn, aanhouden.

De auto waar de verdachte in reed bleek te zijn gestolen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten voor verhoor.

Deel dit