Home > Nederland > Noord-Holland > Politie pakt verdachte steekpartij Amsterdam

Politie pakt verdachte steekpartij Amsterdam

De politie heeft maandagochtend een 16-jarige jongen opgepakt die woensdag in Amsterdam-West een andere tiener zou hebben neergestoken. De verdachte meldde zichzelf op het politiebureau.

Toen toegesnelde hulpverleners het zwaargewonde slachtoffer wilden helpen zouden ze bedreigd zijn door ongeveer vijf omstanders. De medewerkers van het ambulancebedrijf waren hier zo boos over dat ze het werk vier uur lang neer hebben gelegd. Ook dreigden zij de dag erna te gaan staken. Na een gesprek met burgemeester Job Cohen zagen zij hier toch vanaf.

Het 15-jarige slachtoffer ligt nog steeds in het ziekenhuis. Eerder werden twee omstanders van het incident aangehouden. Dit zijn broers van het slachtoffer die het ambulancepersoneel bedreigd zouden hebben.

Een 18-jarige man die de avond van de steekpartij werd opgepakt wegens vernielingen is inmiddels weer op vrije voeten. De andere broer (20) meldde zichzelf vrijdag op het politiebureau. Justitie verdenkt hem van bedreiging.

Voordat de 20-jarige broer zich aangaf, bood hij nog zijn excuses aan het ambulancepersoneel aan op de lokale tv-zender AT5. In onze uitzending van vrijdag 4 september besteedden wij aandacht aan de steekpartij. Klik hier om dit filmpje terug te zien.

Deel dit