Zwavelzuuraanval kost Mark (29) zijn leven

Door een zwavelzuuraanval komt de 29-jarige Mark van Dongen vorige week maandag om het leven. Hij heeft dan al 15 maanden lang gevochten voor zijn leven in een Engels ziekenhuis. Zijn broertje Bart van Dongen heeft nu een doneerpagina opgezet om hun vader financieel bij te staan.

Mark is in diepe slaap wanneer zijn ex-vriendin zijn huis in Bristol, Engeland, binnen treedt. Ze kan het niet verkroppen dat hij de relatie met haar heeft verbroken. Uit wraak gooit ze gooit zuur over zijn lichaam. “Als ik je niet kan hebben, dan niemand”, schreeuwde ze.

Over zijn hele lichaam loopt Mark zware brandwonden op. Hij verliest zijn linkerbeen, linker oog, linker oor en ook inwendig is er veel schade aangericht. Op 2 januari overlijdt hij.

Tijdens de ziekenhuisopname staat vader Kees van Dongen ieder mogelijk moment aan zijn zijde. “Langs deze weg wil ik graag mijn vader helpen die daar 15 maanden aanwezig is geweest en heel zijn leven hier opgaf om voor zijn zoon te zorgen,” schrijft Bart op de crowdfundingspagina. “Mijn vader sliep achter in de auto om zo kosten te sparen op de parkeerplaats van het ziekenhuis in Bristol, want reizen op en neer na Bristol was erg duur.”

 

Het laatste nieuws