Vader meisje van Nulde: ‘Zo’n monster mag niet op verlof’

Martin Huisman, de vader van de vermoorde Rowena Rikkers (4), eist onmiddellijk duidelijkheid over de vraag waarom moordenaar Mike J. met onbegeleid verlof mag. Dat zegt advocaat Sébas Diekstra, die namens de vader opheldering vraagt aan de minister van Justitie.

“Het is voor cliënt onnavolgbaar dat na zoveel negatieve adviezen van de deskundigen er nu opeens overgegaan wordt tot onbegeleid verlof. Enkele jaren geleden werd over deze man nog gesteld dat het herhalingsrisico nog te groot zou zijn,” zegt de advocaat.

Rowena werd op 4-jarige leeftijd vermoord door Mike J., de vriend van haar moeder. Haar romp werd op strand Nulde gevonden, andere lichaamsdelen elders in het land. Dader Mike J. werd tot twaalf jaar cel en tbs veroordeeld. De vader van Rowena, Martin Huisman, zei vorige week in Hart van Nederland dat de dader op onbegeleid verlof mag.

“De onderste steen over deze beslissing moet boven komen. Cliënt wil in detail weten waar deze beslissing op gebaseerd is. In de rapportages wordt een alarmerend beeld geschetst van de man. Dat hij nu op onbegeleid verlof mag strookt daar totaal niet mee.”

 

Het laatste nieuws