Kneet’s Gym is gered, de schuld van 25.000 euro wordt betaald

Een wonder is geschied: Kneet’s Gym, de noodlijdende sportschool uit Den Haag, is gered. De benodigde 25.000 euro om de schuld af te lossen, is bij elkaar en de dreigende sluiting is daarmee van de baan. Dat is woensdag duidelijk geworden.

Kneet’s Gym was in de problemen gekomen door een schuld bij de Belastingdienst. Doordat eigenaar Peter Knetemann naar eigen zeggen ‘geen harde ondernemer’ is, wilde hij zijn personeel niet ontslaan. En dat terwijl de inkomsten aan het teruglopen waren. Betaald parkeren in de wijk en prijsvechters in de fitnesswereld maakten dat er minder leden kwamen trainen. “Mijn personeel werkt hier soms al dertig jaar. Die mensen zet je niet zomaar op straat. We zijn familie geworden”, aldus Peter. Daarnaast laat hij groepen gratis sporten, zoals gehandicapten, mensen met een klein budget en vrouwen die genezen zijn van kanker. “Je kan zeggen dat dat niet handig is. Maar de wereld is al hard genoeg en ik weiger daarin mee te gaan.”

Leden van de sportschool, die een begrip is in Den Haag en omstreken, besloten in actie te komen om het bedrag bij elkaar te verzamelen. Afgelopen zaterdag besteedde Hart van Nederland daar aandacht aan in de uitzending. Voor donderdag 12 januari moest er 25.000 euro zijn bijgeschreven op de rekening van de Belastingdienst, anders zou er beslag gelegd worden op de complete inboedel. Een dag voordat het doek mogelijk zou vallen, was het bedrag bij elkaar.

De dreigende sluiting is dus van de lucht, maar de problemen zijn natuurlijk niet opgelost. Daarom wil Peter zijn personeel minder laten werken om te besparen, hij wil zijn pand verkopen en ergens anders beginnen waar nog wel makkelijk geparkeerd kan worden. “Ondertussen zijn we iedereen heel dankbaar voor alle donaties en acties die er zijn gehouden.”

Het laatste nieuws