Tiffany (9) komt via vloggers terecht op chatsite vol pedo’s

Ebony Petersen uit het Brabantse Helmond is zich rotgeschrokken. Haar 9-jarige dochter zat onschuldig naar haar favoriete ‘vloggers’ te kijken op Youtube, toen zij terechtkwam op een chatsite waar een masturberende oudere man te zien was via een webcam.

De moeder van Tiffany kwam gelukkig op tijd haar kamer binnen en kon het gesprek direct afkappen. Tiffany had daarvoor al twee keer haar shirtje omhoog getrokken voor de webcam omdat de pedo haar buik wilde zien. Gelukkig was de 9-jarige samen met een vriendje op haar kamer, die direct alarm sloeg bij Ebony.

Een aantal populaire vloggers is actief op de chatsite ‘Omegle.com’, een chatsite waar mensen met willekeurige personen worden verbonden om zo met elkaar te kunnen chatten of webcammen. Ze roepen hun ‘volgers’ op om ook op de chatsite te komen en zo met hen te webcammen.

Droom

Voor veel jonge kinderen is het een droom om hun favoriete vlogger te kunnen spreken en ze geven hier dan ook massaal gehoor aan. Door de vele chatters is de kans echter klein om uiteindelijk terecht te komen bij hun held of heldin. De kans om bij een verkeerd persoon terecht te komen is echter aanzienlijk groter. “Ik weet zeker dat dit niet de bedoeling is van de vloggers, dus mijn doel is om alle ouders erop te attenderen om hun kind goed in de gaten te houden bij het internetgebruik”, aldus de moeder van Tiffany.

Lotte Boot, hoofdredacteur van ‘Mijnkindonline.nl’, roept ouders op om voornamelijk kinderen onder de 12 jaar goed in de gaten te houden bij het internetgebruik. “We hebben het hier over een kwetsbare groep die veel video’s kijkt op Youtube en vaak is dit niet geschikt voor jonge kinderen”, aldus Lotte.

Inkijkje

De populaire vloggers zijn meestal rond de achttien jaar en geven een inkijkje in hun leven. “We nemen het de vloggers zeker niet kwalijk dat kinderen op vreemde websites terechtkomen, want zij kunnen hier niets aan doen. Ik vind wel dat ze er rekening mee moeten houden “. ‘Mijnkindonline.nl’ roept ouders vooral op om goed en open te praten met hun kinderen. Ook kunnen ouders hun kinderen begeleiden bij het vinden van de mooie dingen op internet.

De website ‘Mijnkindonline.nl’ geeft advies aan ouders over het gebruik van internet door kinderen.

Wil je de vlog’s van Tiffany bekijken? Check dan haar YouTube-kanaal.

 

Het laatste nieuws