Premier Rutte logeert in Glazen Huis

Premier Mark Rutte heeft na bijna twaalf uur aanwezigheid het Glazen Huis in Breda verlaten. Rutte kwam vrijdagavond het Glazen Huis binnen. Met zijn nachtbezoek ondersteunt hij de benefietactie Serious Request van 3FM. Dit jaar staat die in het teken van de bestrijding van longontsteking bij jonge kinderen. “Ik vind het eigenlijk een beetje lullig dat ik nu wegga terwijl jullie nog tot vanavond door moeten”, zei de premier bij zijn vertrek tegen dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende.

Rutte sprak tijdens zijn bezoek met luisteraars en bezoekers en lakte nagels van mensen die de nagellak-actie van zesjarige ongeneeslijk zieke Tijn steunden. Verder zette hij handtekeningen op allerlei artikelen in het Glazen Huis die zaterdagavond worden geveild. Ook sprak hij met vaders om te vertellen dat hun kinderen later thuiskwamen, “omdat het op de Grote Markt in Breda zo gezellig is”.

Die gezelligheid was voor Rutte de reden om het Glazen Huis de huiskamer van Nederland te noemen. De premier verliet zaterdagochtend rond 08.00 uur uit het Glazen Huis, dat dit jaar op de Grote Markt in Breda staat.

ANP / Redactie 

Het laatste nieuws