Invasie van toeristen in Grou na artikel in Washington Post

Met een groots artikel in de Washington Post staat de inwoners van het Friese Grou waarschijnlijk een horde Amerikaanse toeristen te wachten.

In de reisbijlage van de bekende Amerikaanse krant stond zondag een uitgebreid artikel over het waterrijke gebied in het midden van Friesland. Het stuk is geschreven door de Amerikaanse journaliste Diane Daniel. Zij fietste afgelopen zomer de zogenaamde pontjesroute en schreef vol enthousiasme over de pontjes en andere bezienswaardigheden op de route.

Anke Zijlstra van Stichting Grou Actief is enorm trots en hoopt dat door de aandacht in de Washington Post volgend jaar meer Amerikanen naar Friesland zullen komen. Ook Fraukje Bruggink, eigenaresse van ‘De Thuiskamer’, vindt de aandacht hartstikke leuk. De vermelding van haar Bed & Breakfast in het artikel leverde haar al extra boekingen op uit Amerika.

Nog meer publiciteit

Naar verwachting zullen ook andere kranten in de wereld het artikel van journaliste Diane Daniel overnemen. Dat betekent nog meer publiciteit voor het pittoreske dorp. En dat is niet meer dan terecht geeft de journaliste aan. Sinds een paar jaar woont ze in Nederland en met haar passie voor fietsen viel ze als een blok voor de route. Voor iedereen een tip om alvast op de agenda te zetten voor volgend voorjaar, als de pontjes weer in de vaart liggen. Haar artikel is ook voor alle niet-Amerikanen leuk om te gebruiken als inspiratie.

Het laatste nieuws