Docente verliest weddenschap en zingt op diploma-uitreiking

Een weddenschap tussen wiskundedocente Hedda Magnus en haar leerling Steve heeft ertoe geleid dat de lerares voor hem heeft gezongen op zijn diploma-uitreiking.

Bijna twee uur had de 19-jarige Steve van Gastel uit Mijdrecht nog de tijd om zijn eindexamen wiskunde te maken, toen hij zijn werk al inleverde. “Wat zonde! Waarom doe je dat nou?”, vroeg zijn docente mevrouw Magnus van de particuliere school Instituut Blankestijn zich geschrokken af. Zij was er zeker van dat hij op deze manier geen 8 zou halen, terwijl hij dat makkelijk kon. Maar Steve wist het zeker: ik heb wel een 8.

Een weddenschap volgt: Zou Steve geen 8 hebben gehaald, dan moest hij, hoe dan ook, herexamen doen en tot de laatste seconde blijven zitten. Steve stelde op zijn beurt dat zijn docente een liedje moest zingen op de diploma-uitreiking, als hij het wel redde.

Examenuitslag

En toen ging Hedda nakijken. Steve had maar liefst een 8,1. De docente was natuurlijk hartstikke blij voor hem. Maar ja, toen zat ze er wel aan vast. Ze besloot er dan maar vol voor te gaan. De beelden zie je hierboven.

Het laatste nieuws