Broer Wilders zegt sorry voor gedrag PVV-leider

Paul Wilders, broer van de omstreden PVV-leider Geert Wilders, heeft op Twitter zijn excuses aangeboden voor het gedrag van zijn broer. Dat deed hij nadat de politicus de schokkende tweet plaatste waarop de Duitse bondskanselier Angela Merkel met bebloede handen te zien is.

Hiermee zegt Wilders indirect dat zij mede schuldig is aan de aanslag op de markt in Berlijn. Er ontstond veel commotie en verontwaardiging over de bewerkte foto van Merkel. Veel mensen beschuldigden Wilders, die onlangs nog werd verkozen tot politicus van het jaar, van het bedrijven van politiek over de rug van de slachtoffers in Berlijn. Zijn broer Paul sluit zich daar volledig bij aan en laat publiekelijk weten dat hij het niet vindt kunnen wat de PVV’er heeft gedaan.

Het bericht van Paul Wilders is in het Engels geschreven. Hij verontschuldigt zich voor het gedrag en de tweets van zijn broer. Hij sluit zijn bericht af met een foto van een man die een kaartje omhoog houdt met de tekst ‘I am sorry’. Paul Wilders nam eerder al afstand van de politieke standpunten van zijn broer.

 

 

Het laatste nieuws