Politiehond vindt twee illegale Chinezen in koelcel

Een politiehond heeft donderdagavond in een Chinees restaurant in Maastricht twee illegale Chinezen gevonden. Zij zaten verstopt in een geheime bergruimte in een koelcel.

De mannen werden aangetroffen bij een inspectie-actie van de Belastingdienst, de politie, gemeente, de Koninklijke Marechaussee en een inspectiedienst. Die had het restaurant al langer op de korrel. Bij een eerdere actie vorig jaar zag de Inspectie bij deze Chinees twee mensen hard weglopen nadat de controle was begonnen.

Vermoedelijk hadden de twee mannen geen tewerkstellingsvergunning. Mensen van buiten de Europese Unie moeten deze vergunning hebben om hier te mogen werken.

Tijdens de actie van donderdagavond werden in eerste instantie geen illegale medewerkers gevonden. Tot een speciaal getrainde hond van de Koninklijke Marechaussee kwam snuffelen. Het dier sloeg aan bij een koelcel. De twee mannen die zich erin hadden verschanst, bleken inderdaad geen werkvergunning te hebben. De eigenaar van het restaurant kan een boete krijgen van 16.000 euro.

Het laatste nieuws