1,8 miljoen Nederlanders op vakantie met kerst

Zo’n 1,8 miljoen Nederlanders trekken er tijdens de kerstvakantie op uit. De helft van deze groep gaat op vakantie in eigen land, de andere helft gaat vakantie vieren in het buitenland, meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) dinsdag.

Vakanties in Nederland winnen dit jaar aan populariteit. Zo’n 50.000 mensen meer dan vorig jaar kiezen voor een tripje in eigen land. Met name bungalowvakanties zijn in trek. De helft van de binnenlandse vakanties worden gevierd in een bungalow of vakantiehuisje. Een kwart kiest voor een vakantie in een Nederlands hotel.

Reisjes naar het buitenland zijn dit jaar wat minder populair. Er gaan 50.000 mensen minder de grens over dan in 2014. Duitsland is de meest populaire bestemming voor buitenlandse vakanties. 30 procent van de reizigers gaat naar de Oosterburen. Ook Oostenrijk, België en Frankrijk blijven favoriete bestemmingen voor de kerstperiode.

Het NBTC verwacht dat er enkele honderdduizenden toeristen naar Nederland komen met de feestdagen. De helft daarvan komt uit België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

 

 

Het laatste nieuws