Bloedspoor verraadt inbreker

Een inbreker in Breda is wel op heel stompzinnige wijze betrapt. Bredase agenten volgenden een bloedspoor en kwamen bij de man uit.

De agenten vonden woensdag 28 juli 2010 omstreeks 04.10 uur een gewonde man op de Ginnekenweg. Het slachtoffer lag in de zogenoemde foetus houding op het trottoir bij de kruising met de Dillenburgstraat. De man was niet aanspreekbaar en zat onder het bloed. Er werd meteen een ambulance gewaarschuwd, die de man overbracht naar het ziekenhuis.

Omdat de aanleiding van de verwondingen niet duidelijk was, werd er meteen ook een rechercheonderzoek gestart. Bij het volgen van het bloedspoor kwamen de agenten uit bij een basisschool aan de Burgemeester Serrarislaan. Daar was ingebroken en stond een groot plat beeldscherm klaar om mee te nemen.

Om binnen te komen was een ruit van een zijdeur kapot geslagen. Vermoedelijk heeft de inbreker zichzelf daarbij verwond, want ook in de school lagen bloedsporen.

De gewonde man is na zijn medische behandeling gearresteerd. Hij is vervolgens in verzekering gesteld en ingesloten in het politiebureau.

Het laatste nieuws