Baby gered uit vlammenzee

Bij een brand in een woning aan de Joh. Fred. Gronoviusstraat in Deventer hebben buurtbewoners het leven gered van een baby. Het kind kon net op tijd uit de vlammenzee worden gehaald. In het huis woonde een vrouw met haar vier kinderen.

Drie van de vier kinderen waren op het moment van de brand echter niet thuis. De baby lag zaterdagochtend vroeg boven te slapen terwijl de moeder op dat moment nog buiten zat met enkele buurtbewoners. Door nog onbekende oorzaak brak er rond vier uur ‘s nachts, vermoedelijk in de keuken, brand uit in de woning.

Een buurman bedacht zich geen moment en ging het huis binnen, samen met een andere buurtbewoner, zo schrijft IJsselnieuws.nl. Via de trap lukte het niet de baby te bereiken, waardoor de mannen via het dak naar binnen moesten. Zo lukte het op tijd bij zuigeling te komen. De twee buren die hulp boden, het kind en zijn moeder zijn nog wel onderzocht door ambulancepersoneel. Twee omliggende panden liepen dermate rook- en waterschade op dat ze onbewoonbaar zijn verklaard. Circa vijftien mensen moesten door de brand uit voorzorg hun huis verlaten.

Het laatste nieuws