6 jaar cel voor fastfoodovervallen

Tegen een 20-jarige Hagenaar is vrijdag zes jaar geëist. De man wordt verdacht van een overval op een vestiging van de Kentucky Fried Chicken in Wateringen op 6 december 2009. Twee dagen later zou hij een Mc Donalds-vestiging in Leidschendam hebben overvallen.

Twee weken geleden moest een 19-jarige verdachte uit Leidschendam-Voorburg voor dezelfde feiten voor de rechtbank verschijnen. Ook tegen hem eiste het Openbaar Ministerie destijds zes jaar gevangenisstraf.

Tijdens de zitting twee weken geleden vroeg de officier voor een 19-jarige verdachte uit Den Haag vrijspraak wegens te weinig bewijs. Deze man werd ervan verdacht dat hij bij de overval op de KFC de vluchtauto had bestuurd.

In totaal zijn nu drie van de vier verdachten van deze overvallen voor de rechter gebracht. De zaak tegen de laatste verdachte, een 20-jarige Hagenaar, kan nog niet inhoudelijk worden behandeld omdat de resultaten van een persoonlijkheidsonderzoek nog niet binnen zijn. Hij verschijnt in oktober voor de rechtbank. De 20-jarige Hagenaar wordt ervan verdacht dat hij betrokken is bij genoemde overval op de Kentucky Fried Chicken, een eerdere overval op diezelfde Kentucky Fried Chicken op 26 juli 2009 en nog een aantal andere feiten.

Het laatste nieuws