Zwembaden Almere gesloten

De drie zwembaden in Almere zijn sinds woensdag gesloten. Sportfondsen Almere, die de baden beheerde heeft faillissement aangevraagd.

De gemeente heeft met de bewindvoerder van het in surseance van betaling verkerende Sportfondsen Almere BV een regeling getroffen waardoor de drie Almeerse zwembaden die sinds 2 januari gesloten zijn, maandag weer open kunnen. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt.

Na het uitspreken van het faillissement kan Optisport, de nieuwe beheerder van de zwembaden, ook het personeel dat in dienst was van Sportfondsen Almere in dienst nemen.

Het contract tussen de gemeente en Sportfondsenbaden Almere BV liep tot 31 december. Afgelopen zomer heeft een aanbesteding plaats gevonden en is op basis daarvan de exploitatie gegund aan Optisport. Deze zou de exploitatie per 1 januari voortzetten maar door de aangevraagde surseance van betaling is de ?warme’ overdracht onmogelijk geworden. Optisport zou door die surseance van betaling dan ook de claims van schuldeisers overnemen.

Het laatste nieuws