Vijftal opgepakt wegens serie inbraken

Met de aanhouding van een vijftal jongeren uit Eerbeek heeft de politie een reeks inbraken opgelost. De inbrekertjes worden verdacht in wisselende samenstelling te hebben ingebroken bij ondermeer kerkelijke instellingen, een winkelpand en een school.

De inbraken hadden plaats in de periode van 1 juli 2007 tot en met 12 december 2007. Bij de inbraken werden TFT schermen, systeemkasten, tv’s en twee nieuwe elektrische fietsen weggenomen.De waarde van de weggenomen goederen wordt geraamd op ongeveer 10.000 euro en de schade op meer dan 1000 euro.

Van de goederen werd een klein gedeelte aangetroffen bij een zoeking in de woning van één van de verdachten.

Ook bekenden de jongeren tijdens het politieverhoor een bromscooter te hebben gestolen en een plaatsgenoot te hebben bedreigd, waarbij gebruik werd gemaakt van een boksbeugel en een broodmes.

De minderjarige jongens werden eind december 2007 voorgeleid bij de rechter-commissaris in Zutphen. Zij werden onder voorwaarden geschorst en overgedragen aan hun ouders. De 16 jarige jongen bleek een minderjarige: “veelpleger” te zijn.

De Reclassering en de Raad voor de Kinderbescherming gaan in het vervolgtraject de jongeren en hun ouders verder begeleiden en daar waar mogelijk duidelijke afspraken maken.

Het laatste nieuws