Politie houdt oplichtingsduo aan

De Twentse politie heeft vrijdag bekend gemaakt dat een 23-jarige man en een 26-jarige vrouw, die vorige week werden aangehouden, verantwoordelijk zijn voor vele oplichtingszaken.

Vorige week donderdag reed het duo in een gestolen auto en kon na een achtervolging op de Hagveldsweg in Fleringen tot stoppen worden gebracht. Beiden werden na hun aanhouding voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Uit onderzoek tot nu toe is gebleken dat de man en vrouw sinds oktober 2007 verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor tal van strafbare feiten in de regio, waaronder diefstal van auto’s, kleding en andere goederen. Tevens blijkt uit het onderzoek dat het duo sindsdien veelvuldig overnacht heeft in hotels, pensions en zomerhuisjes. Hierbij vertrokken zij zonder de rekening te betalen.

De man en de vrouw maakten bij veel van de gepleegde strafbare feiten gebruik van een uittreksel van de Kamer van Koophandel op naam van de firma PaKlomp in Almelo. Tot nu toe meldden zich reeds 25 benadeelden bij de politie die op enigerlei wijze slachtoffer zijn geworden van de praktijken van het duo. De man en de vrouw sloegen in de gehele regio Twente veelvuldig toe.

De politie sluit niet uit dat de 23-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Almelo meerdere slachtoffers hebben gemaakt, die zich tot op heden nog niet gemeld hebben. Zij worden verzocht (alsnog) aangifte te doen.

Het laatste nieuws