Zware mishandeling na date via chatbox

Een 54-jarige man uit het Groningse Stadskanaal is eind oktober, nadat hij via een chatsessie een afspraak had gemaakt met een meisje, lange tijd mishandeld en beroofd. Daarna werd hij hulpeloos in een bos achtergelaten. Dat maakte de politie Groningen woensdagmiddag bekend.

De man maakte op 28 oktober een afspraak met een 17-jarig meisje bij een woning op de Planetenlaan. Daar werd hij onder valse voorwentselen naar binnen gelokt en met een honkbalknuppel bewerkt. Onder dreiging moest hij zijn pinpas en pincode afstaan. Binnen vier uur werd twee keer een geldbedrag van duizend euro van zijn rekening gehaald.

De man werd vier uur in de woning vastgehouden, waarna hij geboeid in zijn eigen auto gezet en meegenomen naar Haren. Daar werd hij bij het bos aan de Geertsemaweg uit de auto gegooid en achtergelaten.

Omwonenden vonden het slachtoffer gewikkeld in lakens, met een hoofdwond en gekneusde ribben. Zij waarschuwden de politie. In Delftzijl werd de auto van de man terug gevonden.

Er zijn zes verdachten aangehouden in de leeftijd 17 tot 26 jaar, waarvan er een weer is vrijgelaten. In de woning op de Planetenlaan zijn vuurwerk en harddrugs in beslag genomen.

Het laatste nieuws