Woningsnelkraak Naxodreef Utrecht

In een woning aan de Naxodreef in Utrecht is in de nacht van woensdag op donderdag een snelkraak gepleegd. Er werd een verdachte aangehouden, maar hij had niets met de zaak te maken. Wel met andere zaken.

Rond 02.40 uur schrok de bewoner van de woning wakker van een harde knal. Toen hij uit het raam keek, zag hij een jongen met zijn lcd-televisie onder zijn armen weglopen en achterop een scooter stappen. Vervolgens reden de twee verdachten weg.

Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en stelden een onderzoek in de omgeving in. Op de kruising van de Einsteindreef-Humberdreef zagen agenten een scooter met daarop één persoon aan komen rijden. De bestuurder kreeg een stopteken, maar ging ervandoor. Hij werd klemgereden, maar toen een agent hem aan wilde houden, probeerde hij er weer vandoor te gaan. De agent trok de verdachte van de scooter en bracht hem naar de grond. Daar werd de verdachte, een 20-jarige Utrechter, geboeid.

Omdat het contactslot en het slot van de buddyseat waren verwijderd, vermoedden de agenten dat de scooter mogelijk van diefstal afkomstig was. De scooter werd in beslag genomen.

De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht. Uit onderzoek bleek dat hij niets met de woningsnelkraak te maken had. Wel bleek dat hij te veel had gedronken.

De politie stelt een onderzoek naar de herkomst van de scooter in. Ook het onderzoek naar de woningsnelkraak wordt voortgezet.

Het laatste nieuws