Werkstraf voor mishandeling met bierglas

Een inwoner van Oosterzee (25) sloeg op 9 september vorig jaar in Bantega een leeftijdgenoot uit Echtenerbrug met een bierglas in het gezicht. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

Wonden en wondjes op wang, kin, lip en hals waren het gevolg. Zo nu en dan zorgen de verwondingen nog voor jeuk en irritatie. Bulten en littekenvorming op het gezicht zijn het blijvende resultaat van het geweld. Het slachtoffer overweegt om in de toekomst plastische chirurgie te ondergaan.

Wegens zware mishandeling legde politierechter Marco de Vries de verdachte woensdag een werkstraf van 180 uur op. Dat had officier van justitie Martijn Kappeyne van de Coppello ook voorgesteld. Aan de geëiste straf voegde de rechter nog een ,,dikke waarschuwing” in de vorm van een maand voorwaardelijke gevangenisstraf toe.

De Echtenerbrugster was zo geïrriteerd geraakt dat hij de verdachte in het gezicht sloeg. De inwoner van Oosterzee verklaarde van de klap te zijn geschrokken. Volgens zijn lezing weerde hij zich met zijn hand af. Naar zijn zeggen realiseerde hij zich niet dat hij op dat moment het glas in zijn hand hield. Voor de uitgedeelde klap kreeg het slachtoffer een geldboete van 220 euro.

Het laatste nieuws