Weer ruzie tussen politie en taxichauffeurs

Voor de tweede achtereenvolgende nacht hebben taxichauffeurs en politieagenten tegenover elkaar gestaan in de Utrechtse binnenstad zaterdag. Vrijdag raakten de twee partijen ook al slaags met elkaar, aldus RTV Utrecht.

De politie deelde twee bekeuringen uit en nam een taxichauffeur mee naar het bureau.

Volgens de politie had een taxichauffeur zijn auto op het Vredenburg dwars op de weg gezet, waardoor het verkeer werd belemmerd. De politie liet zijn taxi wegslepen en de man moet zijn chauffeurspas inleveren. Een taxichauffeur die bij het opstootje betrokken was kreeg ook een bekeuring en raakte zijn vergunning kwijt.

Een chauffeur die omstanders probeerde op te hitsen, werd na een paar waarschuwingen aangehouden. Verder hebben agenten op het taxiplatform bij het Centraal Station ingegrepen toen de spanningen onder taxichauffeurs onderling te hoog dreigden op te lopen.

Volgens de politiewoordvoerder lijkt het er op dat een kleine groep chauffeurs de onrust aanwakkert. Aanleiding is vermoedelijk dat agenten en taxichauffeurs vrijdagnacht met elkaar op de vuist gingen. Toen liep een aanhouding van een chauffeur uit de hand nadat omstanders zich ermee gingen bemoeien. De politie gebruikte de wapenstok. Taxichauffeurs wilden daarop verhaal halen bij het Utrechtse politiebureau Paardenveld. Uiteindelijk werden er vrijdagnacht acht mensen aangehouden, waaronder enkele taxichauffeurs.

Het laatste nieuws