Verstandelijk gehandicapte jongen terecht na sms-alert

Een 15-jarige verstandelijk gehandicapte jongen uit Almere is donderdagmiddag boven water gekomen na een sms-alert van de politie. De jongen was namelijk niet thuisgekomen vanuit school.

Een inwoner van Almere herkende de jongen na het sms-alert en alarmeerde de politie. Die herenigde de jongen veilig met zijn ouders. Hij werd nog geen uur na het versturen van het sms bericht aangetroffen.

Even na 17.00 uur alarmeerden de ouders van de jongen de politie omdat hij om 15.00 uur van school vertrokken was en nog niet was thuisgekomen. Een mogelijke ruzie met een andere leerling verontruste de ouders nog meer waarna direct de politie werd gewaarschuwd. In een straal van ongeveer 10 km werd het zoekbericht per sms-alert verstuurd en surveilleerden meerdere politie eenheden in de buurt. De familie was er ook op uit getrokken om de jongen te zoeken.

In het sms bericht werd een duidelijk signalement van de jongen en zijn fiets gegeven. Rond half zes werd hij in de omgeving van Markerkant door een meezoekende Almeerder herkend die direct de politie alarmeerde. Agenten ontfermden zich over de knaap en herenigde hem ongedeerd met zijn ouders. Het is nog onbekend waarom hij niet direct naar huis toe is gefietst. De politie Flevoland is zeer tevreden over dit tweede succesvolle sms-alert bericht. Inmiddels hebben zich ruim 1400 Flevolanders aangemeld bij sms-alert.

Het laatste nieuws