Scholier bedreigt meisje met de dood

De leiding van de scholengemeenschap De Waerdenborch in Holten heeft de politie ingeschakeld na een dreiging van een scholier om een meisje om het leven te brengen. Dat meldt de Twentse Courant Tubantia.

De jongen zou op msn hebben gezegd, dat hij van plan was de scholiere in het vijfde uur op te zoeken. Dat bericht is bij de leiding van de school en vervolgens de politie terecht gekomen. School en politie hebben ingegrepen.

Politiewoordvoerder J. Camphuis gaat er vooralsnog vanuit dat de school de kwestie afhandelt. ?Het is in principe geen politiezaak. Er is geen incident met een wapen geweest op school.? De politie zou wel het schoolkluisje van de scholier hebben doorzocht.

De school doet er inhoudelijk het zwijgen toe. Rector Bolink wil slechts kwijt: ?Het gaat om een incident van slechts één leerling. Ten tweede is er géén sprake van een bommelding.? De sinds kort aangestelde rector neemt de kwestie wél serieus, zegt zij. Daarom is de politie gealarmeerd. ?Gaande het onderzoek zeggen we verder niets, ook gezien de privacy van de betrokken jongen?, aldus Bolink.

Het laatste nieuws