Parkeergeld betalen in Leeuwarden voortaan via gsm

Zoeken naar kleingeld of balen dat je chipknip leeg is. In Leeuwarden is dat binnenkort niet meer nodig als je gaat parkeren. Daar kun je namelijk vanaf 1 november bij alle parkeerplaatsen met betaalautomaat je parkeergeld met je mobiele telefoon betalen.

Deze nieuwe manier van parkeergeld betalen, Parkeer en Bel, is een uitbreiding van de betaalmogelijkheden. Betalen met kleingeld blijft uiteraard mogelijk.

De gemeente Leeuwarden heeft een contract afgesloten met de providers Parkmobile en Park-line. Om gebruik te kunnen maken van Parkeer en Bel, meldt u zich vanaf 24 oktober aan bij één van beide providers. U belt de provider nadat u uw auto geparkeerd heeft, toetst het zonenummer in dat u op de parkeerautomaat kunt vinden en belt bij terugkomst om u af te melden. U heeft geen kleingeld nodig en betaalt nooit teveel. De kosten worden automatisch afgeschreven en het abonnement is in alle aangesloten steden te gebruiken. Tot 12 november ontvangt elke aanmelder ruim 60 % korting op de aanmeldingskosten.

Het laatste nieuws