Jongen zwaar mishandeld

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen van een mishandeling die op vrijdag 9 november plaats vond op het Basseroord in Zutphen. Het onderzoek richt zich op een man met een meisje en een hond, maar ook anderen die meer duidelijkheid kunnen geven over het gebeurde.

Op vrijdag 9 november werd een 17-jarige jongen uit Zutphen op de Basseroord in Zutphen ernstig mishandeld door een groep van ongeveer 10 jongeren. Hij liep letsel op en is voor een nacht in het ziekenhuis opgenomen geweest.
Het slachtoffer liep rond 19.45 uur vanaf het NS-station naar de overkant via een steegje dat uitkomt op de Brasseroord. Daar stond de groep van 10 jongeren. Een van hen sprak hem aan en wilde dat de jongen voor hen een boodschap deed in de coffeeshop. Toen het slachtoffer dit weigerde, kreeg hij een trap in zijn rug en daarna nog meerdere rake schoppen. Hij kwam te vallen, waarna werd doorgeschopt en is vermoedelijk ook even bewusteloos geweest. Nadat hij was bijgekomen was de groep verdwenen en sprak hij met een blanke man met een bruine hond (vermoedelijk een collie) en een ongeveer 4-jarig meisje. Het slachtoffer wist zijn ouders te bellen die hem daarna naar het ziekenhuis brachten. De jongen liep fors letsel op waaronder een zware hersenschudding, een gekneusd juk- en kaakbeen, gekneusde rugwervels en schouderblad, beschadigd gebit en beschadigd hoornvlies.
De politie is dringend op zoek naar getuigen. Met name de man met het meisje en de hond wordt vriendelijk verzocht te bellen via 0900-8844.

Het laatste nieuws